Kleine verslagen optredens:
  __________________________________________________________________

April 2018 Avalon, Sneek. Dit jaar waren we op 6 data in april te gast, op een schip Avalon Waterways uit Engeland. De gasten aan boord maken een 8-daagse vaarreis door Nederland. De dans "Skotse Trije" bracht weer veel hilariteit de mannen gaan voor de vrouwen op de knieŽn om de schoen van haar te herstellen. Ook de kledingshow van de dames, waarbij het aantal rokken wordt getoond, kan op veel bijval rekenen. Na afloop van de optredens zijn er spontane ontmoetingen en gesprekjes met de gasten in de hal en worden er foto's gemaakt. Het waren succesvolle optredens

_______________________


Klik op afbeelding voor ++

 
  ______________________Klik op afbeelding voor ++

____________________________________________________________________________

Op 7 februari 2018 naar de Grote Kerk in Leeuwarden. Hier was een PKN bijeenkomst, het publiek was erg geÔnteresseerd in onze kostuums. Het dansen was op een klein verhoogd podium. Na afloop zijn er nieuwe fotoīs van ons gemaakt.

Op 21 januari 2018 naar Erasmusiem in Leeuwarden. Het was weer een gezellig optreden. Ook hier een oud-lid van onze groep die opmerkte dat de verscheidenheid in kostuums een mooie aanvulling is.

Op 20 januari 2018 naar Abbingahiem in Leeuwarden. We waren met 7 paren en 2 muzikanten. De muzikanten waren in plaats van in Fries kostuum in arbeiderskleren: man in blauw jasje, broek, pet en op klompen en vrouw in lange zwarte rok, geruite bloes, zwarte kousen en veterschoenen. Er was veel publiek, waaronder enkele oud-leden van de Ljouwerter Skotsploech.

 
  _______________________________________________________________________________________

De Tynje, 24 November 2017

In de Trekkershut. Iedereen was mooi op tijd binnen en we werden direct ontvangen met koffie/thee en pepernoten. Om half 3 zijn we gestart met ons programma. De dansen en de kledingpraatjes werden goed ontvangen. Jammer dat er niet meer mensen waren komen opdagen. Uit het publiek kwam de vraag of men mee mocht doen met de Veleta en dat ging zo goed, dat we de Aardige Jongen er achteraan geplakt hebben. De wandschildering in de Trekkershut zijn erg mooi, ze stellen de vier jaargetijden voor. Al met al een leuk en gezellig optreden. Het was het laatste optreden van het 2017. Volgend jaar weer vrolijk verder.

 
  _______________________________________________________________________________________

Burgum, 8 juli 2107

Optreden in "Moai fuort" internationaal dansfestival in Burgum, nieuwe opzet. Bij Glinstrastate was vanalles te beleven, trommels, foodtrucks, kinderdans, markt enz. We hebben drie keer opgetreden, het publiek vindt over het algemeen de drie verschillende kostuums mooi. Aan het eind van de middag was er noch een heerlijk diner voor ons bij het restaurant van De Pleats.

 
 

_______________________________________________________________________________________

Leeuwarden, 10 juni 2017

Optreden voor de "Kostuumvereniging"in de Harmonie te Leeuwarden. De "Bosch van der Kolk"prijs werd uitgereikt en wij mochten optreden. Deze prijs wordt een keer per 3 jaar uitgereikt aan iemand of een groep die zich in het bijzonder heeft ingezet voor de folklore. Voor alle kostuumkenners te dansen was wel spannend, maar wij hadden fijne reacties op kleren en dansen. Het was een warme en geslaagde middag.

 
 

______________________

Klik op afbeelding voor ++

___________________________________________________________________

Sneek, 9 september 2017

Vandaag hadden we een bijzonder optreden bij de Turkse Gemeenschap in Sneek. Het buiten optreden was succes ondanks de waterplassen. We hebben koffie en thee gedronken, waterpijp gerookt, genoten van een djerwits danser en van Turkse gerechten en gezang.

 
 

_____________________________________________________________________

Pampuskade Sneek, de Avalon

Op 4, 11 en 25 april en 2 en 16 mei zijn wij, evenals in vorige jaren, wezen dansen naar Sneek op de Avalon, een groot cruiseschip dat ook Friesland aandoet. Omdat de dansvloer niet groot is, waren wij met vier dansparen, de beide muzikanten en een van onze leden die uitstekend in het Engels kan presenteren. De veelal oudere reizigers kwamen onder andere uit Amerika, AustraliŽ, Nieuw Zeeland, Canada en ook Nederlanders die lang geleden geŽmigreerd waren. Overdag gingen ze in een bus door Friesland, naar het Planetarium in Franeker en het Fries Museum in Leeuwarden. Elke keer wanneer wij daar optraden hadden ze belangstelling voor onze kleren en vermaakten zij zich om de uitleg van de dansen en het kostuum en elke keer hebben wij er van genoten.

____________________

 


Klik op afbeelding voor ++

 
 

_________________________________________________________________________________________

Leeuwarden, 9 Maart in de Hofwijk en Hurdegaryp, 10 maart in Bennemastate

Beide middagen waren wij met 6 dansparen en 2 muzikanten. Onze 3 verschillende kostuums uit 1820, 1860 en 1950 vielen bij de presentatie erg in de smaak bij het publiek. Het optreden in Bennemastate was in het kader van "NL doet", medewerksters droegen een "NL doet" shirt. In de Hofwijk was de vloer half parket half vloerbedekking, dat was dansen met handicap, in Bennemastate was alles parketvloer. We dansten voor en na de pauze een half uur. Beide middagen waren gezellig met veel enthousiast publiek.

 

Klik op afbeelding voor ++

 
 

_________________________________________________________________________________________________
Leeuwarden, 19 januari 2017.

Optreden in Nieuwe Hoek te Leeuwarden op 19 januari 2017. Wij waren met 6 paren. Dit was het laatste optreden in Nieuwe Hoek dat gaat sluiten aan het eind van het jaar, er zijn al veel bewoners elders gaan wonen. Eigenlijk was het ook een eer om het laatste optreden te verzorgen, er waren veel gasten van buiten het huis. We hebben 2 keer 3 kwartier gedanst met uitleg van de kostuums. De kostuums vonden de gasten heel bijzonder, er zat een dame in de zaal, die vertelde dat zij 3 flodders had gebreid: 980 steken op de breinaalden. Het was een gezellige middag. Op naar een volgend optreden.